Moet ik grondig schoonmaken om de Covid19 virus tegen te gaan?

Zowel het Nederlandse OMT en de Wereldgezondheidsorganisatie hebben het belang aangetoond van een schone, ontsmette en gedesinfecteerde omgeving om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te bestrijden. Ook hebben het RIVM en het LCHV allerlei Hygiëne richtlijnen opgesteld voor verschillende sectoren. Het uitvoeren van deze drie stappen wordt vaak een diepe reiniging genoemd. We hopen te helpen bij het beantwoorden van oproepen van de overheid en de gezondheidsorganisaties door u te helpen begrijpen wat het betekent om “diepe reiniging” uit te voeren. De gezondheid en veiligheid van u, uw gezin en werknemers zijn onze topprioriteit. Het is ook erg belangrijk om te begrijpen hoe u de verspreiding van het virus kunt helpen afremmen.


De verschillen tussen reinigen, ontsmetten en desinfecteren.

Het belangrijkste om te begrijpen is dat schoonmaken geen bacteriën, virussen of schimmels doodt die gewoonlijk “bacteriën” worden genoemd. In plaats daarvan wordt er gereinigd om ‘bacteriën’ te verwijderen, meestal door water, schoonmaakproducten en borstels te mengen. Hoewel reiniging de “bacteriën” niet doodt, is het toch een essentiële stap in het diepe reinigingsproces.

sterilisatie- en desinfectiemethodes daarentegen verwijzen naar producten die werken door bacteriën te doden. Deze processen reinigen niet noodzakelijkerwijs vuile oppervlakken of verwijderen bacteriën, maar door de bacteriën op het oppervlak na reiniging te doden, kan het risico op verspreiding van infectie verder worden verkleind. Ontsmettingsmiddelen kunnen oppervlaktebacteriën met minstens 99,9% verminderen. Omgekeerd kunnen ontsmettingsmiddelen een groter aantal micro-organismen doden, waaronder bacteriën, virussen en schimmels. Deze methoden zijn toepasbaar op alle oppervlakken zoals natuursteen, marmer, graniet en kalksteen. Maar ook op Stoffering, stoffen en gordijnen, tapijten en zelfs op harde niet-poreuze oppervlakken, zoals roestvrij staal.


Heb ik professionele reinigingshulp nodig?

U kunt uw huis natuurlijk zelf reinigen, desinfecteren en desinfecteren met vrij verkrijgbare oplossingen. Om echter de alle ruimtes te bereiken die nodig zijn voor diepe reiniging, raden we u aan contact op te nemen met een professional. Professionals kunnen gereedschappen en apparaten gebruiken zoals sproeiers en stoomreinigers om alle delen van het huis en kantoor te bereiken.


Hoe beschermen onze service agents zichzelf en u tegen COVID-19?

Wij weten dat dit een tijd van onzekerheid is, wanneer u er klaar voor bent, zullen we er zijn om u te helpen. professionele, achtergrondgeteste service agents staan ​​klaar om uw huis, voertuig en kantoorpand grondig schoon te maken, inclusief desinfecteren en steriliseren!

We beseffen dat het binnenlaten ​​van mensen in uw huis of bedrijf zorgen kan baren. De toewijding van de Stoom Mobiel aan u en onze medewerkers is om eerst alle aanbevelingen van het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie op te volgen.

Onze grootste inzet is om u een schone, veilige en gezonde woon- en werkomgeving te bieden. De Stoom Mobiel verzekerd u te kunnen helpen.

De Stoom Mobiel helpt u graag, vraag vandaag nog onze clean service aan!

Vraag aan
RIVM